bim

Bejaarden Instellingen Missen

Wij als commissie BIM zijn er elk jaar weer klaar voor. Wat doen wij zoal:

  • Wij verzorgen samen met de voorganger Diaken de carnavalsviering in de kerk; deze is aan het begin van de middag aansluitend aan de opening op het plein, het worstenbroodbal. Van hieruit gaat de prins met zijn gevolg en volgers, Kupke de Steiloor naar het gemeentehuis brengen, maar men maakt een tussenstop met Kupke voor de kerk. Na de viering wordt Kupke begeleid naar zijn plaats naast het gemeentehuis.
  • De BIM verzorgt elk jaar weer de fruitmandjes voor alleenstaanden en zieken. De keuze voor de mensen die een mandje ontvangen, komt voort uit de samenwerking met De Zonnebloem, de parochie en de Eikelaar. De mandjes worden in de week voor de carnaval gemaakt en daarna bezorgd door ’t genootschap van den Udenhoutse Broeder. De Prins en adjudant brengen samen een drietal mandjes naar de mensen die hiervoor uitgeloot zijn. Het is altijd een eer als de hoogwaardigheden een persoonlijk bezoek brengen.
  • Daarnaast zijn er de activiteiten in de Eikelaar voor onze senioren in Udenhout. De BIM verzorgt op zaterdag met carnaval de feestmiddag. De vrijdag ervoor gaan we met de bewoners cup cakes bakken en versieren (besloten activiteit). Op andere vrijdagmiddagen voorafgaand aan de carnaval vinden er andere leuke gezellige activiteiten in de Eikelaar plaats. In 2020 is er een quiz/puzzeltocht gehouden (iedere senior is welkom) en een MINI-High-Tea (iedere senior is welkom. Aan deze activiteit zit een kleine bijdrage van € 5,00 vast en men moet zich aanmelden voor een bepaalde vastgestelde datum i.v.m. de inkopen).

Dus mensen het bruist binnen D’n Haozenpot om ook te laten zien dat de ouderen niet worden vergeten!